• Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia
  • Gasztronómia

Gasztrokultúra

Orebicen

Horvátország gasztronómiai kultúráját a tenger úgy itatja át, akár a levegő páracseppjeit. A sós tengervíz szól hozzánk az osztriga ízéből, a frissen sült halak illatából, a meleg mángoldos burgonya sósságából, a polipsaláta ecetes aromájából, a tonhal steak kesernyés szaftosságából és természetesen a borok testes, meleg vöröséből, vagy friss, üdítő fehérboros csillogásából.

Nem fog eltévedni az ételspecialitások végtelen kavalkádjában, mert a horvát gasztronómia inkább a frissességet és a minőséget célozza meg, a jó alapanyagokat, biztos, nem túl pikáns, de kellően izgalmas ízeket. Egyszóval: szeretne jót adni jó áron.

A félsziget fekete kagyló és osztriga tenyésztése kimagasló. Frissességét garantálja, hogy Peljesac félszigetén több tenyészet is van, így közvetlenül a tengerből a tányérunkra tálalják a kagylótelepek mellett üzemelő kiváló éttermek.

A félsziget borkultúrája világhírű. Főleg vörösborokra specializálódott, de egyre szebb eredményeket érnek el borászaink fehérboraikkal is. Vörösborairól híres Postup és Dingac vidéke, melyek pár pernyi autó útra vannak a vendégháztól. A meredek hegyoldalakon de a szárazföldi kontinentális részen is szépen sorakozva várják a szőlősorok az őszi szüretet, melyet december első hétvégéjén ünnepelnek meg igazán, amikor is három napon át folyik a bor élő muzsika és tánc kíséretében, a Nyitott Pincék Napján.

Bár köztudottan Horvátország északi része a szarvasgomba nagyhatalom, a Villa Leona vendégház helyileg egyedülálló módon alkalmat ad vendégeinek a helyi szarvasgomba felkutatására és megismerése. Illata és ízvilága semmivel sem marad el északi szomszédja mögött, sőt. A megannyi fűszernövény, oregáno, kakukkfű, bazsalikom között megbújva igazi ínyencség. A villa tulajdonosa és vezetője képzett szarvasgombászként, képzett szarvasgombász kutyájával igazi különlegességet kínál saját vendégeinek túrák illetve főzések keretében.

Gasztronómiai

kedvcsináló

Foglalás

vagy üzenetküldés







    crossarrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram